Workshops

Wil jij bepaalde vaardigheden verbeteren, of meer leren over specifieke items van het duiken? Volg dan bij ons een workshop. Die is afgestemd op één bepaald thema. Maatwerk dus.

Zo’n workshop is opgebouwd uit een theorieles (op een avond of dagdeel) en één of twee duiken, waarbij de skills in praktijk worden gebracht.

Workshops zijn geheel onafhankelijk van duikorganisaties en zijn vrijblijvend te volgen. Dat kan met jouw eigen duikuitrusting, maar je kunt ook de apparatuur bij ons huren.

APEKS ademautomaat

Een must voor iedereen die exact wil weten hoe zijn APEKS ademautomaat werkt. We plannen 2 workshops (elk van 2 avonden). Op de eerste avond haal je zelf zowel de eerste- als tweede trap tot op de laatste o-ring uit elkaar. De tweede avond gaan we de sets weer in elkaar zetten.

Meer info

 

Blenden

Voor hen die zelf op een veilige manier hun cilinders met Nitrox danwel Trimix willen vullen of meer willen weten over duikgassen.

Meer info

 

Introductie Decompressie theorieën

Lezing/workshop verzorgd door Mattijn Buwalda, anesthesioloog-intensivist en duikerarts.

Mattijn gaat ons in eenvoudig Nederlands decompressie theorieën uitleggen. Wat houdt het begrip halfwaardetijd, Buhlmann/RGBM/VPM in, welke invloed hebben de gradiënt factoren op mijn duikprofiel. De (achterhaalde) theorie over deepstops. Een must voor iedere (Tec-)duiker die nu eindelijk eens wil weten welke effecten werkelijk van belang zijn.

Meer info

 

Neurologisch onderzoek

Lezing/workshop verzorgd door Mattijn Buwalda, anesthesioloog-intensivist en duikerarts.

Een zeer nuttige lezing voor duikers die (gaan) duiken op 'remote locations'.

De meest gevreesde verschijnselen/ symptomen van decompressieziekte (DCS) hebben te maken met zenuwen, ruggenmerg en de hersenen.

Meer info
To Top