Intro to Tec

Hoe word je een betere duiker, dat is het uitgangspunt van deze opleiding. Je leert hoe je stil hangt voor bijvoorbeeld een koraal waaier, hoe je achteruit zwemt op elk moment dat dit nodig is, hoe je stabiel in het water ligt ook al krijg je te maken met stress.

Onderwerpen

In deze opleiding volgen wij de richtlijnen van NAUI Intro to Tec/NTEC echter, we maken deze opleiding toegankelijk voor een veel breder publiek. Daarom kun je deze opleiding ook volgen in de recreatieve variant: Total Control. Aan het begin van de opleiding bepalen we in overleg of je deelneemt voor het Total Control Certificaat van deelneming of het NAUI Intro to Tec-brevet.

De onderwerpen die we behandelen en trainen zijn voor beide varianten hetzelfde. Voor het NAUI-brevet worden aanvullende eisen gesteld aan je uitrusting en worden twee examens afgenomen, één voor het theorie-deel en één voor het praktijkdeel. Dat betekent dat je naast de opleidingsdagen veel zult moeten oefenen, bij voorkeur met verschillende TEC-buddies.

Deze opleiding bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • De basisvaardigheden die nodig zijn voor technisch duiken
  • Naui Technical Equipment Configuration (NTEC) uitleg
  • Theorielessen over technisch duiken + examen
  • Zwembadtraining met de NTEC
  • Buitenwaterduiken + examenduik

 

Het NAUI Intro to Tec gedeelte van deze opleiding leert je de basic skills om te duiken met dubbelsets en alles wat daarbij hoort. Tijdens de theorielessen leer je je duik te plannen, de juiste keuzes te maken qua ademgassen en gas-berekeningen te maken. Daarnaast leer je alles over trimmen en je positie in het water.

Praktische informatie

Aantal sessies   8
Tarief   €525,-
Minimum aantal deelnemers   6
Maximum aantal deelnemers   12

 

Extra informatie

Het NAUI Technical Equipment Configuration (NTEC)-onderdeel helpt je de juiste keuzes te maken qua materiaal-aanschaf en hoe het geconfigureerd dient te worden.

Bij de Intro To Tec-opleiding verwachten we dat je beschikt over een longhose (1.5/2.1 meter), back-up automaat onder de kin (middels bungee koord), Deco ballon en spoel. Mocht je dit nog niet hebben, geen probleem alles wordt tijdens de eerste theorie sessie doorgenomen. Daarna kan je tot aanschaf / aanpassing van je set overgaan.

Aanmelden

Bij voldoende animo plannen wij een opleiding in. Neem contact op via info@4divers.nl

To Top