Klachten & retouren

Wat is jullie retourbeleid?
Je kan de artikelen die je via deze webshop hebt ontvangen binnen 14 dagen na ontvangst retourneren. Voor informatie over hoe je jouw bestelling kunt retourneren, kijk je op het retourformulier. Geretourneerde items moeten voldoen aan het onderstaande retourbeleid overeenkomstig het wettelijk herroepingsrecht. Meer informatie vind je hieronder: 

Retourbeleid
Wij accepteren retourzendingen van items die binnen 14 dagen na ontvangst van jouw bestelling zijn gekocht. Elk item dat je terugstuurt, moet in dezelfde staat verkeren als waarin je het hebt ontvangen. De items moeten ongedragen, ongebruikt en onbeschadigd en met alle labels nog bevestigd aan het artikel, worden geretourneerd. De items mogen op geen enkele manier gewassen zijn en moeten in de originele staat verkeren. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Alle geretourneerde items zullen individueel door ons worden gecontroleerd. Als je jouw item wilt ruilen voor een andere uitvoering, kleur of maat, retourneer je het ongewenste item en plaats je een nieuwe bestelling in de webshop. Zorg ervoor dat de pakbon van het betreffende artikel ook in het te retourneren pakket zit. 

De items die je wilt retourneren vallen onder jouw eigen verantwoordelijkheid totdat wij ze hebben ontvangen. Daarom willen we je vragen de items zorgvuldig te verpakken om beschadiging tijdens transport te voorkomen. Ook adviseren we om bij het pakketpunt een verzendbewijs te vragen om zo jouw retourzending te kunnen traceren.

Ontvangst beschadigd artikel
Indien je een item in beschadigde staat ontvangt, vragen we je om per direct contact met ons op te nemen. Vermeld welk ordernummer en artikel het betreft en beschrijf de aard van de schade, liefst voorzien van foto(‘s). Wij zullen je dan informeren over de verdere afhandeling.

Retour(kosten)
Het artikel dient retour gestuurd bij voorkeur in de verpakking waarin je het ook ontvangen hebt. Het retour adres staat op de ingesloten pakbon vermeld. Je dient hierin zelf zorg te dragen voor de retourkosten en het op tijd aanbieden aan een vervoerder.

Het is mogelijk om meerdere bestellingen in één pakket te retourneren. Zorg er wel voor dat de betreffende artikelen voor ons duidelijk traceerbaar zijn. Markeer op onze pakbon welk(e) artikel(en) het betreft.

Wettelijk Herroepingsrecht
Ons retour- en herroepingsbeleid voldoen aan de door de wet gestelde eisen.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen, zonder opgave van redenen, de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het bestelde artikel fysiek in bezit krijgt. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om de mededeling betreffende je uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om dit ons per email mede te delen. Zorg er dan wel voor dat je dit doet voordat het herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan retour, met uitzondering van de leveringskosten. Dit geschiedt niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van je beslissing de overeenkomst te herroepen en wij de goederen retour hebben ontvangen.

Wij betalen je terug op hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt aangegeven; in ieder geval zal je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met de terugbetaling totdat wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Je dient de goederen onverwijld en niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terug te zenden. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Hoe retourneer ik mijn bestelling?

Je kunt eenvoudig jouw bestelling retourneren door het volgen van de onderstaande stappen:

  • Plaats elk item dat je terugstuurt, in zo oorspronkelijk mogelijke staat, onbeschadigd en indien redelijkerwijs mogelijk samen met de originele verpakking, in de verzenddoos. Bij voorkeur in de doos waarin je de goederen ook hebt ontvangen.
  • Voeg onze pakbon toe in de doos en plak deze vervolgens goed dicht.
  • Bevestig het retouretiket aan de buitenkant van de verzenddoos. Zorg ervoor dat het retouretiket duidelijk zichtbaar is.
  • Breng het retourpakket naar een pakketpunt. Dit kan een PostNL, DHL of ander pakketpunt zijn bij jou in de buurt. Frankeer de zending als standaardpakket tenzij anders met ons overeengekomen. Bewaar de track & trace om jouw retourzending te volgen.

Ik heb een verkeerd artikel ontvangen, wat kan ik doen?
Om je verder te helpen willen we je vragen om direct contact op te nemen Dit kan door ons een email te sturen naar administratie@4divers.nl of te bellen naar +31 318 554800.

We zullen voor je nagaan of het juiste item nog beschikbaar is.

Geef op het de pakbon aan dat het item incorrect is. Stop de pakbon samen met het verkeerde artikel in de doos. Bewaar het verzendbewijs van jouw retourzending goed. Wij zullen jouw retour verwerken waarna je een bevestigingsmail en eventuele terugbetaling van ons ontvangt.

Mijn bestelling is geretourneerd. Wanneer ontvang ik mijn geld terug?
Wij doen ons best om jouw retourzending binnen 5 werkdagen te verwerken vanaf het moment dat wij jouw retourzending hebben ontvangen (met uitzondering van feestdagen). Controleer de track & trace die jij van het verzendkantoor hebt ontvangen om zo de status van jouw retourzending te bekijken.

Nadat we jouw retourzending hebben ontvangen, ontvang je van ons een bevestigingsmail. Wij retourneren het gehele aankoopbedrag* (exclusief de verzendkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen.

Als je na 5 werkdagen nog geen e-mail ter bevestiging van jouw  terugbetaling hebt ontvangen, neem dan contact op via de email

*Je vindt de terugbetaling onder de naam "4DIVERS, via SNS bank of "Mollie Payments".

To Top